Påsk på Hovs bageri

Påskbord

Nu är det påsk hos oss, trots snö och kyla. Eller kanske ännu bättre då med god mat och dryck, något att samlas runt och njuta av tillsammans.

Vi har bullat upp med många goda smaker.

Påsk Vört. Som vi haft i några år nu är lite grövre och mindre söt än Vörtbrödet till julen. Men vi skållar grovt rågmjöl och låter den jäsa lika länge för att få ut den fina rågsmaken. En aning kummin och anis är det också i som vanligt. Detta bröd förbereds ett dygn i förväg och får jäsa i fem timmar.

Påsk bröd. Jag tog årets julbröd och kopierade det rakt av, lika gott till påsken med pomerans och hasselnötter. Vi fick så mycket beröm för detta bröd. Gott och saftigt, ursprungligen baserat på Eriksbröd. Pomeransen  doftade ljuvligt när jag vägde upp den idag.

Påskbakelser

Vi har gjort Citronmaräng i portionsformar. Jag fick ett recept på lemoncurd som var riktigt smarrigt och inte så jättesöt. Vit och gul passar den fint i påsk.

 

 

 

Vit Chokladmousse, smaksatt med svartvinbärsthé, en mjuk mandelbotten i och en finare mördegsbotten toppad med gul påskglaze. Mmm…

I påsk tänkte vi inspirera er att baka lite själva. På allra enklaste sätt. Vi säljer ljust surdegsbröd -Grand blanc till halva priset onsdag och torsdag. Obakat i plastlåda för dig att ta hem och baka av själv. Degen håller sig i c:a tre-fyra dagar i kylskåp så du har färskt bröd hela helgen. Ett kilo kostar 30kronor. Det är väldigt enkelt att baka av. Häll försiktigt ut degen på helst en varm plåt och sätt in i ugnen. Ha en insättningstemperatur på 250grader och sänk till 240. Hela brödet tar c:a 40min att baka och vill du baka mindre bitar av den kortar du ner tiden. Blir hur bra som helst!

Sovel till påskbrödet! Ingrid är här Skärtorsdag 12-18 med sitt fantastiska kött. Passa på: Nöt Lamm och Fläskkött.

Välkomna till oss!

Öppet torsdag 7-18. Långfredag-Annandag påsk stängt.