Om Hovs Bageri

Hovs bageri är ett gammalt familjeföretag, som startades 1958 av min pappa Gösta Blomstrand. Han öppnade i december på Ringsbergsvägen på Hov i Växjö, därav namnet. En kort period på 60-talet låg vi på Värendsgatan på söder då pappa övertog Ångbageriet. Sedan 1965 har vi funnits på Öster i våra nuvarande lokaler. Tidigare hade Wienerbageriet legat här, sedan huset byggdes 1945. Jag heter Maria Blomstrand Fülöp och tog över företaget år 2000 efter att min syster Annica hade drivit det i några år. Jag har fantastiskt god hjälp av mina bagarinnor  Amanda, Annelie, Fanny och mamma Mona kommer dagligen och hjälper oss.

Vårat mål är att baka produkter vi är stolta över, som smakrika bröd med hög kvalitet. Vårt bröd tar lång tid att baka.

Vi använder oss av egen surdeg, -vete eller råg, och skållat rågmjöl i många bröd. Det ger inte bara god smak, utan också bra hållbarhet. Vi tillsätter inga konserveringsmedel. Vårt mål är att baka allt ifrån grunden, utan mixer eller färdiga brödbaser. Vi bakar på smör eller rapsolja för att minimera användandet av härdade fetter och undviker margarin.

Vi bakar på smör från Emåmejeriet, rapsolja från Österlen, ekologiska bär från Moheda sylt och ekologiska ägg ifrån Gårdsby ägg AB.

Hovs bageris historia