Majblomman

Vi fick ett uppdrag…

Majblomman

Att skapa en Majblommebakelse till Majblommans 110-års dag. Självklart vill vi fira denna lilla goda blomma som så många har en relation till…

Det kom ett mejl… 

Vill ni vara med och hjälpa oss att fira Majblomman i Växjö som fyller 110 år i vår?

Majblommebakelse

Tillsammans med några duktiga kolleger fick vi fria händer att skapa en hyllning till denna söta blomma. Majblommebakelsen! Nu söt och god i dubbel bemärkelse. Och så idag trillade poletten ner på riktigt och jag kom på vår fina flädermousse med mandelbotten, som är frisk och god. Vad passar bättre än en blomma till att fira en annan blomma? Jag provade och sms:ade Anne-Marie om som är hjärnan bakom iden här i Växjö , om vårt förslag på Majblommebakelse och svaret lät inte vänta på sig:

 

Nu finns den på riktigt och inte bara i min fantasi – Majblommebakelsen. Så här ser den ut i Hovs bageris version.

Och smaken? Himmelsk! Söt marsipan med frisk flädermousse kombinerat med två goda bottnar. Wow – kan det bli bättre? Nu får vi se hur övriga konditorier i Växjö tänker och kreerar i morgon.

Efter en lång dag i Växjö med många ärenden att göra sa det pling i min telefon med en inbjudan till Hovs att komma och titta. Vilken överraskning! Efter inköp av mer vardagsmat som fil och flingor var det så dags att avnjuta mästerverket. Stod länge och funderade men bestämde mig för att plocka fram glas och porslin från den tiden – då blev det fest på riktigt. 

Finfika

Och ser ni skummet i kaffet i koppen? Enligt gamla märken betyder det att det kommer pengar. Kan en insamling börja bättre än så?

Hälsar Ann-Marie Linderås

Ordförande Majblomman i Växjö

 

 

Imorgon kan ni köpa Majblommebakelsen hos oss på Hovs bageri. Vi skänker 5:- per bakelse till Majblomman. Och hoppas att detta blir ett återkommande event.

Allt gott till Majblomman!