Nu är det sommar på Hovs bageri

Sommar och Sol och andra bullar

Surdeg
Surdegsbröd i sommar-skrud.

V 28-31 tar bagarna här semester och vi stänger igen . Men innan dess tänker vi helgardera att ni får smak för ett riktigt gott matbröd, så du kommer längta efter oss ordentligt. Så i veckan innan, onsdagen den 4 juli till fredagen den 6 juli har vi mys, mingel och rabatt på allt matbröd och en del annat smått och gott. Mina söta sommar-tjejer, dottern Hanna och systerdotter Julia bjuder på kaffe och kaka, som du kan njuta av utanför hos oss. Sommar-kaffe har blivit en uppskattad tradition och i år när vi fyller 60 år vill vi fira lite extra.

Inför sommaren…

ska allting städas, vädras och slängas. Så likt mullvadar går vi igenom allt från källare till bageritak, kompressorer i frysar, knepiga skrymslen under och ovanpå stenugn och kyl-jäs. Allt ska ses över, städas och smörjas för att med gott samvete tas i bruk igen i augusti. Då känns det som nytt och lokalerna luktar inte ens bageri längre, men det är snabbt återställt. Våra surdegar ska  ses över för att på bästa sätt överleva en så lång sommar-ledighet. Den är numera berest och har varit såväl i Danmark som i Stockholm och på Öland. Surdeg vill gärna bli blandad allra minst en gång i veckan… Jag har provat att frysa, men tycker inte att jag lyckats väcka den till liv igen på ett tillfredsställande sätt. Så blir vi borta mer än 10 dagar får han åka med i husvagnen;)

60-års kalas

Sommar-tårta

I september ska vi därför återkomma med ett hejdundrande kalas, en gårdsfest i sen-sommar-tid här runt bageriet. Vi har smakprover och utomhusförsäljning i samarbete med våra leverantörer. Bland annat Nedanbäcks gårdsprodukter och Kåkå, som är vår stora bagerileverantör på mjöl, jäst och diverse godsaker. Musikunderhållning och god mat och dryck kan också utlovas till självkostnadspris. Vi kommer att ha öppet hus och visning av surdegsbakning och Wienerdegskavling mm

Glad sommar önskar vi på Hovs