Midsommar: Tårtan, Kavringen & Dansken

♥Tårtan

Till midsommar ska det vara Gädd tårta med jordgubbar. Matjestårta på äkta kavring och ett dansk rågbröd till sillen, dans runt stången och krans i håret..

Låt oss få hjälpa till med lite av detta;)

Vi tänkte göra några tårtor på torsdag och går dom inte åt, får vi äta upp dom själva. Vår tårta är hemgjord och smarrig, allt från grunden. Kan stolt berätta att numera, kokar vi även vår vaniljkräm själva. På mjölk från Emåmejeriet, Ekologiska Ägg från Gårdsby, Socker, Smör, Maizena och Ekologisk vanilj från Madagaskar. Jordgubben Är den söta fina från Bromölla och bottnarna bakas på Vetemjöl, Ägg, Socker och bakpulver.

Kavringen

Olof-Viktors kavring är en äkta kavring bakad på endast rågmjöl, lite svart sirap, Rågsurdeg, Salt, Jäst och kummin. Jag besökte deras bageri och fick lära mig detta om kavring. Vi har även vår egna: Hovs limpan som vi kallat kavring, det är en ljusare, sötare kopia som även innahåller vetemjöl och lite anis och kummin. Väldigt god, har funnits med ända sen pappa Gösta startade 1958. Vi skållar rågmjöl dagen innan och kör en raskdeg som ligget i ett par timmar. Då får man mycket smak och bra färskhållning. Jag glömde en Hovs limpa på hyllan över semestern, det var inget fel på den när vi startade upp igen efter fyra veckor, lite smulig kanske;)

Dansken

Danskt rågbröd passar utmärkt till sill av alla de slag och vi brukar femdubbla försäljningen till midsommar. Degen vi kör till dessa är som en stor brun gröt. Det är lång degkörning och jästid som gör dess konsistens. Ett ganska sött bröd som bryter fint till salt och inlagd sill. Dansken innehåller: Vatten, Rågmjöl, Vetemjöl, Svart sirap, Klippta rågkärnor, Solrosfrö, Linfrö, Rågsurdeg, Jäst och salt. Ingenting annat.

Dansen och kransen får ni stå för själva.

Ha en riktigt trevlig midsommar. Önskar bagarna på Hovs bageri!