Hovs bageri 60 år

BULLFEST BULLFEST HELA DAN!

Pappa Gösta och Hovs bageri

Den 28 september firar Hovs bageri 60 år…..Och mellan kl 15.00-18.00 är du Välkommen på Bullfest hos oss. Det blir provsmak och surdegsbak i vår stora stenugn. Vi visar Wienerbrödskavling och hur man blandar surdeg. Alla som vill får en surdegsstart med sig hem, Wienerbröd och Surdegsbröd så länge det räcker. Häng med oss i bageriet och dega. Prova baka och plocka ut ditt bröd själv ur vår stora stenugn med spade. Vi ska vara många bagare och ingen smet…

GÅRDSFÖRSÄLJNING OCH PROVSMAKNING

Vi har många fantastiska samarbetspartners: Moheda sylt*Nedanbäcks gårdsprodukter*Smålands kafferosteri*Bertils honung*Äppelmust från Urshult*Emåmejeriet*KÅKÅ*Vartorps kvarn*Zeelandia* mm. Och vi ska försöka få hit så många som möjligt för försäljning och provsmak. Det kommer bli musikunderhållning, mingel och trevliga samtal & möten.

HUR DET KOM SIG…

60 år är en aktningsvärd ålder, själv har jag ägt Hovs i 18 år nu. Pappa startade i motvind på sent 50-tal, han fick inte låna pengar till ett så osäkert projekt som ett nytt bageri (det fanns så många!). ”Hovs har ingen soliditet och kommer aldrig överleva” löd bankens dom och det ser vi ju hur det blev med det:) Pappa Gösta hade sedan en tid jobbat på EPAs bageri på Storgatan, där han träffade en söt, ung dam som sedan blev min mamma, Mona som ni träffar här i butiken. Pappa hann med en tid i FN, innan portarna slogs upp i december 1958.

VAR &VARFÖR?

Vårt första ställe låg på Ringsbergsvägen i korsningen med Seminarievägen. Detta tillhör området kallat Hov och så fick Hovs sitt namn. Det var ett arkitektritat bageri, pappa berättade om rostfria dörrar och ett inglasat kontor mitt i bageriet. Där kunde man suttit och basat;) Det var dåligt planerat och svårjobbat, så efter bara 5-6 år flyttar dom till Värendsgatan på Söder, där tidigare Ångbageriet låg. Inte heller detta föll väl ut och när Bagaren som drev Wienerbageriet här på Östregårdsgatan ville avveckla tog pappa över kontraktet och flyttade hit 1965. Nu trivs vi bra i våra stora ljusa lokaler och sprider väldoft över Öster fem dagar i veckan.

Välkomna!

Hovs Bageri 1958-2018