Kanelbullens dag 2019

Kanelbullens dag. Varm kanelbulle med mjölk i höstmyset. Tända ljus och doft av smör, mjölk och kanelbulle…

Vi gör våra fantastiskt goda kanelbullar, som om du skulle gjort dom själv, hemma i köket. Inga onödiga tillsatser, bara äkta smör och mjölk, som vi köper från Emåmejeriet.

Först värmer vi mjölken till lagom temperatur på spisen, tillsätter hälften av mjölet, lite vetesurdeg och jäst och kör en fördeg som får jäsa i c:a 30 min. Då blir kanelbullen saftig och god med mycket smak. Därefter tillsätter vi resten av mjölet, socker rumstempererat smör, kardemumma och lite salt. Så kör vi den i vår fina degblandare i 20min. Här låter vi den vila i 10-15 min. Sen åker degkitteln upp på vårt stora bakbord av bok och vi väger degbitar i olika storlekar. Släta bullar till vaniljbullar, äpple, kanel och kardemummalängder. Extrafylld vetekrans med vaniljkräm, hasselnötter, remons och mandelmassa. Och förhoppningsvis minst 800 kanelbullar!!

Hjälp oss att slå förra årets rekord.

Med tanke på att vi säljer ungefär 15 st kanelbullar en vanlig dag behövs det mod att sätta deg till flera hundra. Dagen till ära gör vi den traditionsenliga kanelsnäckan och vi fyller den med vår egen fyllning gjord på smör från Emåmejeriet, farinsocker för den mustiga, fylliga smaken, lite vetemjöl och vatten för att få rätt konsistens och så kanel förstås. Denna fantastiska krydda med fyllighet och naturlig sötma som triggar våra smaklökar så.

Kan någon motstå ett glas kall mjölk och en nybakad kanelbulle?

Välkommen att ringa in din beställning om kanelbuller till oss, det går bra till och med fredag den 4 oktober -Kanelbullens dag. Ju tidigare du kan lägga din beställning desto bättre kan vi tillgodose ditt behov.

Välkommen!