60-års JUBILEUM

Hovsbageri

1958-2018

Välkommen på 60-års kalas!

Vi vill fira detta med våra gamla och nya kunder fredagen den  28 september 15-18. Vi kommer ha öppet hus och gårdsförsäljning utanför med våra lokalproducenter: Nedanbäcks gårdsprodukter, Bertils honung, Gårdsby ägg Moheda sylt, Västerbotorps äppelmust, Dricka från Rudenstam och Ekobacken kommer med sina stadsodlade grönsaker. Det blir provsmak och försäljning, surdegbakning och öppet hus i bageriet. Vi bjuder på kaffe och nybakade wienerbröd.

Gösta Blomstrand
Pappa Gösta och Hovs bageri

Low Brass Band

Missa inte Brassbandet som förgyller vårt jubileum med svängig musik kl 16 och 17 blir det  två kortare framträden.

Lövsjö logghouse
Lövsjö Logghouse

Lövsjö Logghouse

Kommer ställa en del av sina unika rustika möbler till förfogande.

Surdegsbakning

Kom in i bageriet, låt dig inspireras och få en snabbintroduktion i konsten att baka surdegbröd. Vi blandar och bakar, luktar och smakar och om du vill får du en surdegsstart med dig hem. Färdig surdeg för bake-off i helgen finns att köpa till halva priset 30:- Vår nuvarande surdeg har väl en 10 år på nacken och säkert släktingar över hela Sverige. Mamma till suris bor i Uppsala hos Forsa hembageri.

Wienerbröd

Wienerdeg på gårdsförsäljning

Vi visar och bakar våra fantastiska smörkavlade wienerbröd. För provsmak och försäljning till fina priser. Wienerbröd är spännande att göra med sina 27 lager deg och smör, som vi använder oss av såklart. Lyckas man, blir dom lätta, ljuvliga, små bitar av himlen. -Min pappa Gösta omnämns som FN-soldaten som kavlade wienerbröd i Gaza.

Bin & Honung

Kom och prata honung och bin med Bertil, som har Bertils honung i Braås. Årets skörd av honung var riktigt bra har jag hört. Så köp en burk fin-honung med dig hem.

Kött

Det blir Ingrids första fredag hos oss på Hovs och hon kommer vara här från kl 12.00. Ingrid har fantastiskt kött, som dom slaktar alldeles nära den egna gården. På Nedanbäck föder dom upp både kalvar, lamm och kultingar. Ekologisk uppfödning i vacker miljö. Passa på att grilla i höst nu när vi äntligen får!

Ägg

Vi får fina ägg ifrån Gårdsby och dom kommer också vara representerade hos oss  fredagen den 28:e september. Nyfiken på hur man arbetar med äggproduktion? Snacka med Krister och Maria!

Ekobackens stadsodling

Växjö har en av Sveriges största lokala stadsodlingar i fantastisk miljö i Östrabo-backen. Nära centrum och nära oss. Vi är så glada att dom vill komma hit och sälja sina fina rotfrukter och grönsaker på vår Gårdsförsäljning.

Varmt Välkomna till vår Gårdsförsäljning!♥ 15-18