GÅRDSFÖRSÄLJNING PÅ HOVS BAGERI

HOVS BAGERI 60 år

Välkommen!

Det vill vi fira den  28 september med alla våra underbara kunder. Vi kommer ha öppet hus och gårdsförsäljning utanför med våra lokalproducenter: Nedanbäcks gårdsprodukter, Bertils honung, Gårdsby ägg Moheda sylt är klara för tillfället och vi hoppas att fler tillkommer. Det blir provsmak och försäljning, surdegbakning och öppet hus i bageriet.

Lövsjö logghouse
Lövsjö Logghouse 

Lövsjö Logghouse kommer ställa en del av sina unika rustika möbler till förfogande.

 

 

 

 

 

Surdegsbakning

Kom in i bageriet, låt dig inspireras och få en snabbintroduktion i konsten att baka surdegbröd. Vi blandar och bakar, luktar och smakar och om du vill får du en surdegsstart med dig hem. Färdig surdeg för bake-off i helgen finns att köpa till halva priset 30:- Vår nuvarande surdeg har väl en 10 år på nacken och säkert släktingar över hela Sverige. Mamma till suris bor i Uppsala hos Forsa hembageri.

Wienerbröd

Wienerdeg på gårdsförsäljning

Vi tänkte också stå vid bakbordet och kavla lite wienerbröd. För provsmak och försäljning till fina priser. Wienerbröd är spännande att göra med sina 27 lager deg och smör, som vi använder oss av såklart. Lyckas man, blir dom lätta, ljuvliga, små bitar av himlen. -Min pappa Gösta omnämns som FN-soldaten som kavlade wienerbröd i Gaza.  Spännande med kylmöjligheter där:)

Bi

Kom och prata honung och bin med Bertil, som har Bertils honung i Braås. Åtrets skörd av honung var riktigt bra har jag hört. Så köp en burk finhonung med dig hem.

Kött

Det blir Ingrids första fredag hos oss på Hovs och hon kommer vara här från kl 12.00. Ingrid har fantastiskt kött som dom slaktar alldeles nära den egna gården. På Nedanbäck föder dom upp både kalvar, lamm och kultingar. Ekologisk uppfödning i vacker miljö. Passa på att grilla i höst nu när vi äntligen får!

Ägg

Vi får fina ägg ifrån Gårdsby och dom kommer också vara representerade hos oss  fredagen den 28:e september. Nyfiken på hur man arbetar med äggproduktion? Snacka med Krister och Maria!

Varmt Välkomna till vår Gårdsförsäljning!♥