Hovs bakar Ekologiskt mjöl från Limabacka

ekologiskt mjöl

Nu bakar vi återigen bröd på ekologiskt mjöl från Limabacka kvarn. Imorgon ska vi köra första stenugnsbaket. Det blir ett skållat kornbröd, med vete och rågmjöl. Kul att baka bröd på korn, då det har så fina egenskaper, både smak och hälsomässigt. Korn innehåller betaglukan, ett olösligt fiber som kan bidra till att sänka blodets halt av kolestorol. Korn har lågt GI och är rikt på viktiga mineraler såsom kalium, magnesium och fosfor. Förutom den runda, söta smaken då:)

Recept på ekologiskt Limabacka kornbröd

Skålla dagen innan:

  • 8000g kokande vatten
  • 1500g ekologiskt kornmjöl
  • 1500g stenmalet ekologiskt rågmjöl
  • 300g salt

Dag 2 kör vi en raskdeg som får jäsa i 60min:

  • 4400g vatten
  • 2000g ekologiskt kornmjöl
  • 2000g ekologiskt oblandat rågmjöl
  • 600g rågsurdeg
  • 350g jäst

Bortgöring:

  • 10000g ekologiskt vetemjöl special
  • 400g närproducerad rapsolja
Ekologiskt vetemjöl

Välkommen hit för att prova resultatet!

Kringlan

Vi kommer även variera oss lite, med våra fantastiska kornkringlor imorgon. Efterlängtad och god! Den är lika grov som vår rågkringla med har aningen mindre socker i. Inte så dumt kanske?

Rent mjöl i påsen?

Vi försöker baka så bra & medvetet sätt vi kan. Gärna närproducerat och som det här på ekologiskt mjöl. Vi gör allting från grunden, som att fodra formar och koka egen vaniljkräm. Vi bakar helst på smör eller rapsolja och försöker undvika alla E-nr vi kan. Håll till godo!