Fler sura bröd

Bönbröd surdeg

bönbröd

På önskemål från våra kunder tar vi fram några nya surdegsbröd och denna gången Bönbröd. Vi slår till med lite kikärtor och kidneybönor för att öka proteinhalten i brödet. Ett fantastiskt fint tillskott i bönbröd, både smakmässigt och för att öka saftigheten.

Recept på Bönbröd

  • vetemjöl
  • vatten
  • fint rågmjöl
  • rågsurdeg
  • vetesurdeg
  • kikärtor
  • kidneybönor
  • salt

Vår surdeg är hälsosam och nyttig för magen, den innehåller mjölksyra och ättiksyrabakterier. Vi har aldrig jäst i våra surdegsbröd, utan dessa får jäsa naturligt i ett till tre dygn. När bröd får jäsa länge bryts futinsyra ner och vi kan bättre tillgodogöra oss mineralerna som finns i mjölet. Vår surdeg har 7år på nacken och mamman startades på russin. Är du intresserad av surdegsbakning kan du köpa en start av oss. sen är det bara att sätta i gång.

I surdegens fantastiska värld!

Bröd med protein…

Vi vill baka gott och nyttigt bröd som ska smaka bra i flera dagar. Bönerna ökar på proteinkällan, något som många uppskattar i kolhydratrika livsmedel. I detta bönbröd har vi valt kikärtor och kidneybönor…

surdegsbröd

Imorgon får vi veta om vårt Bönbröd vill jäsa och smakar gott.

Välkomna!