Hjärtat och stenugnen

Stenugn♥

Hovs bageri

Hjärtat i vårt bageri är vår stora stenugn.  Där bakar vi direkt på stenhällen och uppnår fantastisk kvalité.  I stenugnen blev alla våra bullar och bröd så mycket bättre, både till smak och utseende. Nu  bakar vi (nästan) allt i den. Bröd bakas fritt på stenhällen och vetebrödet som gräddas där i, får en högre saftighet och både smakar och doftar ljuvligt. Bröden plockas ut med brödspade och aldrig annars känner man sig så mycket som en äkta bagare.

Själen i Hovs bageri, är vårt stora engagemang i bröd och bakning. Jag hade aldrig uppnått detta utan mina fina medarbetare, alla fina bagerskor som jobbar här, praktikanter och bonuspersonal. Alla tillför något, en idé eller ett recept, som gör att miljön känns levande för oss som varit med längre. Att ha bagare i butiken var min stora önskan och  och det glädjer mitt bagarhjärta när jag hör hur det pratas bröd och recept med kunder i butiken. Det är gott ambassadörskap!

Det var roligt att upptäcka att skillnaden blev så stor, från att ha bakat i Stickugn med varmluft till den ”ny-gamla” stenugnen. Vi har fortfarande kvar en av våra gamla stickugnar och två saker blir mycket bättre i den: Wienerbröd och Franskbröd. Men vihar en riktigt stor anledning att behålla den… våra 60000 små pepparkakor! Ingen var sugen att stå och plocka dom med spade ur stenugn. Och vi är så tacksamma, att så många tycker att det är Sveriges godaste pepparkakor!

I en tid när allt ska producerat snabbt och billigt, har vi valt att gå åt motsatt håll. Bröd och bra mat är mitt stora intresse och jag strävar efter att göra produkter som jag är stolt över och att få förmedla detta till personal och kunder. Med det menar vi att baka allt från grunden, minimera förekomsten av onödiga tillsatser och plocka bort så många E-nummer vi kan.

Hoppas det smakar.

Tänk goda baktankar!