Bakat utan gluten

Vi har ett litet sortiment som vi bakar utan gluten.

Ett väldigt gott matbröd på rismjöl och bovete, med olika fröer i och ibland tranbär. Vi har en frukostbulle på rismjöl och bovete. Ett fröknäckebröd på sesam, linfrö och solros med rapsolja. Flera kondisbitar: till exempel Nougatbollar som är en vuxen chokladboll på rostade nötter, kakao, kaffe, smör och bovete.  Chokladbiskvier men en madelbotten på mandelmassa, socker och äggvita, smörkräm med lite vaniljkräm och svensk flaggpunsch, doppad i en mörk choklad. Corflakeskaka, på en mörk kolasås av smör, sirap, socker och kakao med kokos och cornflakes. Amaretti, på mandelmassa, florsocker, rostade nötter och äggvita. och maränger gjorda på socker och äggvita -ingenting annat!

Som i vårt övriga sortiment försöker vi  göra allt från grunden och inte använda några mixer eller halvfabrikat.

Vi varierar vårt sortiment och har alltid något för dig som inte vill äta gluten. Bröd och bullar utan gluten har vi i frysen.

OBS!

Det kan finnas spår av gluten eftersom det bakas i vårt bageri där vi använder stora mängder mjöl . Vi får därför inte kalla det glutenfritt.